Hvad er de tre centre i Enneagrammet, – og hvordan anvender man denne viden?

De tre centre er en triade, der deler Enneagramtyperne i tre grupper med hver tre typer. Denne triade kaldes også Basis triaden, og deler typisk Enneagramtyperne op i krops-typerne (8, 9 og 1), hjerte-typerne (2, 3 og 4) og hovedtyperne (5, 6 og 7).

Vi rummer naturligvis alle vores sanser, følelser og tanker, men vi kan være mere eller mindre i balance med disse dele af os selv. Når vi er i balance med vores krop, vil vi kunne stole på vores intuitive intelligens og træffe nyttige valg og vi vil evne at respondere fremfor at reagere. Når vi er i balance med vores følelser, vil vi have et sundt selvbillede, hvor vi har accepteret os selv samt har et højt niveau af selvværd, og når vi er i balance med vores tanker, vil vi kunne holde flere perspektiver på samme tid og dermed undgå at blive begrænset i den måde vi ser tingene på.

Klik her for en mere detaljeret gennemgang af kropstyperne, hjertetyperne eller hovedtyperne.

George Iwanowich Gurdjieff havde erfaring med, at hvis du har balance i et center (fx kroppen), så ville du have en fornemmelse af, at personlig udvikling var muligt. Hvis du havde balance i to centre (fx kroppen og følelserne), vil du have en fornemmelse for, hvad der skulle til for at skabe personlig udvikling, og hvis du havde balance i alle tre centre (kroppen, følelserne og tankerne) ville der være en overvejende sandsynlighed for at du kunne udvikle dig.

Dette emne bliver gennemgået på følgende kurser: Introduktion til EnneagrammetEnneagram BasicTyperne i Enneagrammet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*