Hvem er G. I. Gurdjieff og hvorfor betragtes han som en af fædrene til Enneagrammet?

George Iwanowich Gurdjieff (1872 – 1949) var en armensk filosof og lærer. I 1920 stiftede han skolen ”Institute for Menneskers Harmoniske”, i Frankrig, og det formodes at han har undervist eller i det mindste inspireres stifter Oscar Ichazo, der også betragtes som en af fædrene til Enneagrammet.. 

Igennem sit arbejde hjalp han mennesker til personlig udvikling ved at give dem forskellige fysiske og meditative opgaver, gennem det han kaldte for “The Forth Way”, som handler om at forene vores krop, vores livsenergi med vores følelser og vores selvopfattelse og vores tanker og rationale. Alle kvaliteterne i det vi kender som centrene i Enneagrammet, kobles sammen på en ny måde at være på, og opnår vores sande essens. Hans arbejde med de tre centre er centralt i arbejdet med Enneagrammet, og han havde et kraftigt fokus på at balancere sine centre – både hvert center individuelt og i fællesskab.

Gurdjieff betragtede Enneagrammet som et kort, der kunne tydes og som kunne pege på områder i vores personlighed, der kunne opdages eller finjusteres. Begrebet Enneagram Type kommer ikke fra Gurdjieff, men han arbejde med Idioter, som på ingen måde har med Enneagram Typer at gøre, men som alligevel var en rolle det enkelte menneske kunne arbejde med.

Teorierne fra Gurdjieff er omfattende og hans holdninger er kompromisløse. Han mente at det var mødet mellem hård fysisk arbejde og personligheden, der skabt åbner for udvikling.

Han udviklende ”The Gurdjieff Movements” som er en samlet stærkt kordineret og koreograferet bevægelser som en del af det indre arbejde af selvobservation og selvstudium. Bevægelserne er baseret på traditionelle danse, som fangede hans opmærksomhed gennem hans rejser verden rundt bl.a Centralasien, Tibet, Orienten og Afrika, hvor han bl.a. mødte forskellige kulturer som buddhisme, indoeuropæiske og sufisme.

Du vil møde George Iwanowich Gurdjieff’s teorier og læring på hovedparten af kurserne hos THINK ABOUT IT: Enneagrammet Next Level Basic, Enneagrammet Next Level Onlineuddannelsen, Enneagrammet Next Level Autorisationsuddannelsen.

Klik her for at læse mere om Gurdjieff på Wikipedia

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*