Hvilke opmærksomhedspunkter indeholder vores følelser?

Følelser omhandler også hjerte, og de fornemmelser og tilstande der er i stemninger og humør. Følelser er utrolig nuanceret og vil kunne skelnes mellem positive og negative følelser. 

Følelserne betragtes som vores indre kompas, der styrer os gennem livet, hen mod det der gør os lykkelige, og styre os væk fra det som gør os ulykkelige eller frygter. 

Der arbejdes med to centrale begreber biologisk mening og essentiel mening indenfor hjertecenteret. Biologisk mening, handler ganske kort om det at have et job, se sine børn flytte fra reden, altså alt det der giver mening for dig i tilværelsen. Essential mening handler om alt det der går ud over den biologiske mening, og det kræver en særlig god lytning at kunne høre, hvad hjertet fortæller dig. 

Følelserne arbejder også med to uundværlige begreber, sande og falske følelser. Sande følelser (en tilstand som fylder hele din krop, og hvor du tager ejerskab) og falske følelser (en tilstand hvor du er mere eller mindre i følelsernes vold, og måske skaber følelserne en mening som slet ikke er der), giver en mulighed for at forholde sig rationelt til hvorfor du har de specifikke følelser.  

Med disse opmærksomhedspunkter vil man kunne få indsigt i et større ordforråd til at vedkende sig sine følelser, kende forskel på følelser og fornemmelser etc. 

Dette emne bliver gennemgået på følgende kurser: Introduktion til EnneagrammetEnneagram BasicTyperne i Enneagrammet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*