Enneagram Type 7

Enneagram Type 7

Der er Enneagram type 7 i os alle

Alle mennesker har alle 9 typers menneskelige kvaliteter i sig. Det er derfor helt naturligt, at du kan genkende og have adgang til flere kvaliteter fra mange forskellige typer.

(Læs mere om de 9 typer i Enneagrammet)

De særlige kvaliteter, der repræsenteres af Enneagram type 7, er følgende:

 • Optimistisk og finder muligheder i alt.
 • Udviser dyb taknemmelighed for det, som er. Nyder festen i at være i live.
 • Inspirerer os til at fremkalde til bedste i os selv.
 • Oplever livet i alle dets aspekter.

Type 7 er den del af os alle, der ser muligheder fremfor forhindringer eller begrænsninger. Type 7 er taknemmelig over at være i live. Det gælder om at mærke og opleve livet her og nu og at fremkalde det bedste i sig selv og andre.

Video Enneagram Type 7

Se videoen med en kort præsentation af Type 7 i Enneagrammet.

Type 7 repræsenterer en række kvaliteter, som vi alle rummer, og hvis Type 7 er din primære type i Enneagrammet, så vil du i højere grad udtrykke og rumme disse kvaliteter.

Overblik over typen

type 7 enneagrammet

Balanceret eller ubalanceret

Når  du er balanceret i din type, vil du bevidst kunne anvende dine menneskelige kvaliteter og kompetencer. Du vil derfor fremstå på én måde, når du er balanceret og på en anden måde når du er ubalanceret. Det som ofte skifter balancen er graden af pres i din hverdag. Derfor kan man sige, at en presset hverdag kan medføre en ubalanceret måde at opføre sig på.

Balanceret udgave af Enneagram type 7

 • Du vil være energifyldt, munter og påskønnende.
 • Du vil fremstå som fri, tilfreds, ubekymret og problemfri.
 • Du vil samtidig søge nye eventyr og nye måder at blive stimuleret på, være rummelig overfor andres idéer og muligheder.

Ubalanceret udgave af Enneagram type 7

 • Du vil være barnlig, uforudsigelig og spydig.
 • Du vil fremstå arrogant, uansvarlig, bitter og udvise en slags dødsforagt eller ligegyldighed overfor både ubetydelige og stærk betydningsfulde forhold og personer.

De blinde vinkler for Enneagram Type 7

Blinde Vinkler og Skyggesider - Enneagram Type 7Alle typerne i Enneagrammet har deres blinde vinkler eller skyggesider. De blinde vinkler er således områder af os selv, som vi af en eller anden grund ikke er i stand til at se eller som vi ikke ønsker at komme i kontakt med.

I en professionel sammenhæng er arbejdet med de blinde vinkler afgørende for den gode ledelse og det gode teamarbejde.

Psykologien bag ved de blinde vinkler eller skyggesiderne er den, at alle andre end os selv kan se, at der er forhold, som vi ikke vil acceptere om os selv. Det kan både blive upassende og pinligt, hvis vi ikke ser os selv præcist nok, og det skaber grobund for mistillid og utryghed.

Type 7 og kernekompetencer

Type 7 har naturligvis mange flere kernekompetencer end nedenstående, men oversigten herunder viser en række klassiske kompetencer, der både udtrykkes på en balanceret måde og en ubalanceret måde.

Balanceret kernekompetenceUbalanceret kernekompetence
FrækDestruktiv
LivsgladUseriøs
MedrivendeForbrugende
OptimistUrealistisk
UkueligBarnlig

Typisk vil Type 7 have et stort ønske eller længsel efter at have samtaler om det væsentlige i tilværelsen, som virkelig gør en forskel, eller som har stor betydning – samtidig med at de hurtigt bliver distraheret.

Enneagram type 7 og motiver

Hovedmotivet er at være fri og ubegrænset og uden fysisk eller emotionel smerte.

Strategierne er optimisme, iværksætteri, mulighedsorienteret, opstartsiver, eksperimenterende, munter, positiv, ukuelig og selvkørende.

SuperEgo-beskeder og type 7

”Jeg er god eller ok, når jeg prøver ting af, sætter ting i gang, tror på det bedste, sætter mig selv fri, oplever mulighederne, fjerner mig fra smerte eller begrænsninger samt fremkalder eller belyser det bedste eller unikke i andre.”

Type 7’s gave

 • Optimisme
 • Taknemmelighed
 • Livsglæde

Links

Klik her for at tage en gratis Enneagram test

Klik her for at læse alle artiklerne om Type 7 på vores blog

Klik her for at se de videoerne om Type 7

Klik her for at lytte til podcast om Type 7