Sådan anvender du resultatet af din test

Kom rigtig godt fra start og få mere glæde af Enneagrammet. Her får du 4 typiske spørgsmål om Enneagramtesten, som kan hjælpe dig med at forstå dit test-resultat.

1) Hvordan skal jeg forstå resultatet?

Din Enneagramtype er med stor sandsynlighed én af de tre typer, du scorer højest på – og ikke nødvendigvis dén type, du scorer højest på. De tre typer, som resultatet af din test viser, har en række fællestræk, som gør, at de på en del områder ligner hinanden, afhængig af den omstændighed, situation eller sammenhæng de optræder i. Vi vil derfor anbefale, at du læser om alle de tre typer, du scorer højest på.

2) Hvordan skal jeg forstå procenterne?

Procenten angiver, hvor meget du kan relatere dig til den enkelte type. Du kan derfor have scoret:

55% på Type 1
60% på Type 7
62% på Type 3

I eksemplet her ville du således kunne relatere dig til 62% af de kendetræk Type 3 har. Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis er Type 3, du kan relatere dig mest til. Derfor anbefaler vi, at du læser om alle 3 typer – i dette eksempel altså Type 1, Type 7 og Type 3.

3) Vidste du, at typerne 3, 6 og 9 har en særlig måde at tage testen på?

Hvis du kan relatere dig til type 3, 6 eller 9, har du med stor sandsynlighed – inden du tog testen – haft behov for at beslutte dig for, i hvilken sammenhæng (privat, arbejdsmæssigt osv.), du skulle svare på spørgsmålene.

Forklaringen er, at netop type 3, 6 og 9 har brug for at kende den kontekst eller den sammenhæng, en opgave skal løses ud fra. De øvrige typer har ikke nødvendigvis brug for at vide, hvilken sammenhæng de skal svare ud fra. Det kan kan være nyttig viden, da det kan hjælpe dig med at vurdere, om du eventuelt kan relatere dig til en Type 3, 6 eller 9.

4) Hvilke typer bliver ofte forvekslet med hinanden?

Der findes en række typiske forvekslinger mellem typerne, hvor fx Type 1 og 6 ligner hinanden, Type 3 og 8 ligner hinanden etc. Vi har lavet en podcast, hvor typernes forvekslinger bliver gennemgået. Podcasten (sammen med en lang række andre podcasts om typerne i Enneagrammet) ligger på vores læringsportal, som du kan få et gratis medlemskab af. Klik her for at få et gratis medlemskab af vores Enneagramportal. Klik her for at gå direkte til podcasten, hvis du allerede har et medlemskab.