Jeg føler, jeg har skiftet type, efter jeg er blevet mor

Jeg føler, jeg har skiftet type, efter jeg er blevet mor

Spørgsmål:

Før jeg fik børn, mente jeg at tilhøre hovedtyperne. Men at blive mor har åbnet for helt nye dybder af følelser som både kraftig vrede og stor kærlig omsorg. Jeg føler faktisk, at jeg har skiftet type og nu er krops- eller hjertetype. Det kan man jo ikke, så hvilke dynamikker er på spil her?

 

Svar fra Flemming:

Det er sandt, der skal nogle meget, meget voldsomme ting til, før vi skiftet type. Det, der kan være på spil, er som regel instinkterne. Vi bliver mere overlevere instinktmæssigt, når vi får børn. Vi bliver nødt til at huske på børnemaden, vi skal huske bleer, hvis vi skal ud, vi bliver nødt til at indrette vores liv, så det rent praktisk fungerer. Instinkterne skiftet meget med de omstændigheder, der er i livet.

(læs også: Der findes mange niveauer af Instinkter)

Vi har snart haft 140.000 til at tage vores test, og vi har kigget på, om der er nogle tendenser og udviklinger. Når man tager testen, så kan man krydse af, at det må bruges til statistik. Og her kan vi se, at der er nogle tendenser blandt folk, der har taget testen mere end én gang. Blandt andet kan vi se, at flere scorer de samme typer højt og de samme typer lavt over en bestemt periode. De andre typer de ligger i midten og cykler lidt op og ned derinde.

Vi har lavet nogle interviews med folk, som fortæller, at det der ”op og ned”, vi kan se inde på testresultaterne, det hænger sammen med deres livsomstændigheder. Det kan være en fyring, en skilsmisse, at få børn, at flytte i hus for første gang. Så det kan være, at der er nogle af de andre typer, som er begyndt at røre på sig, som enten forstærker hovedtypen eller frembringer noget i hovedtypen, som man ikke lige havde fået tændt for ellers.

Så der kan sagtens være livsomstændigheder, der tænder op for en anden side i os, men typen ændrer sig ikke. Det kan sagtens være, at jeg bliver mere sårbar eller følsom, når jeg får børn, men det kan også være, at det er, fordi jeg stiger i niveau, så jeg får adgang til noget, jeg ikke havde adgang til tidligere. Det kan være, fordi vi åbner for nye ressourcer. Det kan omvendt også være, at vi lukker ned for noget, så der bliver plads til noget andet, hvis det er noget meget traumatisk, vi har oplevet.

Spørgsmålet er blevet stillet i Spørgetime #9

 

Relaterede artikler