LYT – Vejen til stærkere relationer

Foredrag LYT stor THINK ABOUT IT

Foredraget “LYT – vejen til stærkere relationer” bygger på en veldokumenteret teori om, at vi alle ønsker at blive set, mødt og lyttet til. Når vi lytter til hinanden opbygges tilliden – også selvom vi ikke er enige i alt.

Den gode lytning handler både om at lytte ind til sig selv og stå ved sine værdier, samtidig med at lytte ud og bygge nærende og stærke relationer.

Stærke relationer er nødvendige for at udvikle sig sammen og skabe ekstraordinære resultater. Men de fleste tror, at de er bedre til at lytte end de egentlig er, og det skaber grobund for usikkerhed, misforståelser og dårligt samarbejde. Konceptet LYT styrker din nysgerrighed og interesse for andre mennesker – også selvom de ser anderledes på verden end dig selv. Du får nye metoder til at træne din evne til at være original og autentisk – fordi det også handler om at lytte efter, hvad der er vigtigt for dig.

Indhold:

 • Konceptet LYT. 
  Konceptet LYT bygger på undersøgelser af de gevinster vi som mennesker oplever, når vi bliver lyttet til. Der findes væsentlig dokumentation for, at vi kommer hurtigere tilbage til arbejdet, når vi bliver lyttet til. Vi lærer hurtigere og det vi lærer ‘sidder fast’ længere, og vi styrker vores relationer, når vi lytter til hinanden. Konceptet LYT findes også som bog.
 • Gevinsten ved stærke relationer. 
  Der er rigtig mange gevinster ved at træne den autentiske lytning i teamet. Ud over at styrke relationerne, står den enkelte også med en stærkere oplevelse af at kunne lytte til sig selv og være mere autentisk overfor sine egne værdier.
 • Lytte ind for at kunne lytte ud. 
  Det kræver at vi kan lytte til os selv, før vi rigtig bliver gode til at lytte til andre. Men hvad betyder det egentlig at lytte ‘ind’, og hvad er det man lytter efter? Denne vil blive gennemgået på dette foredrag og deltagerne vil træne deres individuelle færdighed til at lytter efter det som er væsentligt og betydningsfuldt for dem selv.
 • De 3 kvaliteter for lytning. 
  Der findes 3 lytte-kvaliteter, hvor den laveste kvalitet hedder ‘kommenterende lytning’, næstebedste kvalitet hedder ‘aktiv lytning’, mens den optimale kvalitet kaldes ‘autentisk lytning’. Ved den autentiske lytning bliver vi mere innovation og er i stand til at håndtere flere ‘mindsets’ på samme tid. Man kan sige, at vi bliver mere smidige i vores antagelser.
 • Den menneskelige kapacitet for lytning.  
  Det er en menneskelig kapacitet at kunne lytte til sig selv og andre mennesker, og det er en kapacitet der også rummer 4 emotionelle kvaliteter (indlevelse, medlevelse, sindsro og engagerende glæde). Deltagerne vil få en forsmag på netop disse 4 kvaliteter, der faktisk er underkvaliteter af ‘mindfulness’.

Foredraget tilrettelægges så det matcher det emne, der er aktuelt og relevant for dig, dine kollegaer og virksomheden. Dette kunne fx være:

 • Bedre kommunikation og samarbejde
 • Bedre læring og feedback
 • Bedre kundeloyalitet og kundedialog
 • Bedre innovation og deling af viden og erfaringer
 • Bedre teamarbejde og robusthed overfor forandringer
 • Bedre strategisk kommunikation og en ledelse, der taler med én stemme
 • Bedre helbred og målrettet restitution i en travl hverdag
 • Bedre dynamik i parforholdet og færre misforståelser

Konceptet LYT er designet til at støtte og udvikle relationer, hvor der er brug for tillid, sammenhold og udvikling.

(Læs også: Konceptet LYT er blot ét af flere unikke foredrag. Læs om de andre emner her)

Kontakt os for mere information via kontaktformularen på siden eller på info@thinkaboutit.dk