Spejdernes Lejr 2022

I denne miniserie dykker vi ned i spejdernes verden. Til sommer bliver spejdernes lejr 2022 sat op, og mange tusinde mennesker skal mødes over flere dage.

Spejdernes Lejr er Nordens største spejderlejr med knap 40.000 deltagende spejdere og op mod 60.000 gæster. Det hele arrangeres af de fem danske spejderkorps. I denne miniserie af Enneagrammet Next Level Podcast taler Flemming Christensen med fire forskellige spejdere, som er med til at afvikle lejren, og som har stærk tilknytning til spejderbevægelsen gennem mange år.

Hvordan samler og engagerer man så mange mennesker? Hvad kræver det? Og hvordan kan man bruge Enneagrammet til at føre sin passion ud i livet?

Flemming Christensen skal også undervise spejdere og frivillige i selvindsigt, nærvær og relationer. De skal tale om, hvordan de bruger indsigterne fra Enneagrammet til at skabe den helt særlige stemning, der er blandt så mange frivillige og dedikerede mennesker.

I den første episode kan du møde Stine Basballe, der startede som ulveunge, da hun var 6 år gammel, og aldrig helt har sluppet spejderlivet. Tværtimod.

I anden episode kan du møde Christina Wind, der startede som smutte hos de grønne pigespejdere, da hun var 9 år. Siden har hun været både patruljeleder og tropleder og med på de store lejre, hvor hun mødte sin mand.

Christina Wind er selv type 6, og Enneagrammet har givet hende forståelsen af, at alle ikke tænker på samme måde.

Episoden nedenfor er del 1 af 2 med Mathias Hesseldahl. Han er vokset op med forældre, der var spejderledere og er selv gruppeleder i en blå og grøn gruppe, hvor han sørger for, at alle opgaver bliver løst og grebet. I denne episode taler han med Flemming Christensen, inden han tager Enneagramtesten. Han ved derfor endnu ikke, hvilken type han relaterer sig til. Måske kan du gætte det, mens du lytter? I del 2 får du svaret, når de to sammen gennemgår svaret på testen.

I denne episode taler de to videre, efter Mathias har fået resultatet.

Hver onsdag og i weekender og ferier har Patrick Meinertz ansvaret for tropspejderne mellem 12 og 15 år. Vi taler om, hvordan han bærer ansvaret, og hvilke sider af sig selv han bruger i arbejdet. I denne episode taler han med Flemming Christensen, inden han tager Enneagramtesten.

Denne episode er del 2 af 2 med Patrick. I første episode taler han med Flemming Christensen, inden han tager Enneagramtesten. I denne episode taler de to videre, efter Patrick har fået resultatet.

Spejdernes Lejr bliver afholdt den 23. juli til den 31. juli 2022 i Hedeland på Sjælland. Som gæst er du velkommen til at gå ind i lejren og få dig en oplevelse af spejderlivet anno 2022.

Relaterede artikler