Den professionelle type 7

Hvis du bor i 7’erens univers, vil du have fokus på frihed i dit arbejde. Du vil gerne have lov til at eksperimentere og trives ikke med alt for mange regler og procedurer, der skal overholdes. Du kan lide at starte ting op, men vil helst gerne have, at der er en anden, der følger det til dørs og dykker ned i detaljerne undervejs.

 

Type 7 er optimisten i os alle sammen

Type 7 i os alle sammen er den, der gerne vil se positivt på tingene. Type 7 er den, der gerne vil have noget godt ud af det, der går os imod – overlad det til 7’eren at finde gaven og muligheden i besparelser og nedskæringer. Type 7 er god til at se potentialer og tænke ud af boksen.

Kigger vi på 7’erens kvaliteter i et team, så har vi netop brug for optimismen, ukueligheden, viljen til at bryde grænser og evnen til at tænke ud af boksen og kombinere fagligheder på ny – på en munter måde.

7’eren i os alle er god til at genbesøge måden, vi gør tingene på og få øje på nye muligheder i gamle vaner.

 

Den professionelle 7’er i os alle er den, der

– skaber fremdrift

– er løsningsorienteret

– ser positivt på tingene

– letter stemningen i mødelokalet

– sørger for at have det sjovt på arbejdet

 

Arbejde behøver ikke altid at være en leg

Det vanskelige for den professionelle 7’er er at holde fokus i lang tid. Type 7 foretrækker den hurtige løsning og igangsættelsen, fremfor at læse manualer og lægge langsigtede strategier. Type 7 kan også have svært ved at føre opgaverne helt til dørs og få styr på de sidste detaljer.

Et godt tip til den professionelle 7’er: Det er ikke altid, at folk har brug for opmuntring eller en sjov kommentar. Somme tider skal du være sammen med din kollega i det svære og hårde uden at forsøge lette stemningen.

Hør også: Interview med Thomas Bigum: “Jeg planlægger at blive i nuet!”

 

Sådan er din 7’er-chef

Hvis du har en 7’er som chef, så er alt næsten muligt. Hvis det umiddelbart giver mening, så er der grønt lys! Det er nemt for 7’er-chefen at give ansvaret videre til andre, der har lyst til at løbe med en bold.

7’er-lederen faldgrube kan dog være, at man glemmer at sætte tydelige rammer og tage sig tid til en ordentlig forventningsafstemning. Denne leder kunne godt komme til at sige ja til en sommerfest og så komme til at booke ferie samme uge, som den løber af stablen.

 

Et godt tip til 7’er-lederen

Når du taler om alt det, vi kunne – så lyder det som om, at vi skal det. Hvis du sidder og drømmer om at åbne et kontor i udlandet og peger på en medarbejder, der ville være dygtig til at stå i spidsen for det, kan du godt risikere, at den medarbejder går hjem og taler med sin ægtefælle om den kommende udstationering. For det lød som om, at du mente det.

Her kan det være en fordel, hvis du som leder adresserer, at det er noget, du drømmer om, men ikke har planer om at igangsætte lige med det samme.

(Klik her og læs mere om hvordan du anvender Enneagrammet i forbindelse med teamudvikling)

 

Den professionelle type

I denne serie fokuserer vi på typerne i Enneagrammet i det professionelle liv. Denne episode handler om type 7. Type 7 er en kvalitet, som alle mennesker har med sig på arbejde i én eller anden grad. Og hvis du relaterer dig til type 7 i Enneagrammet, så har du den naturligvis mere end andre.

Du hører, hvordan type 7 udtrykker sig i rollen som kollega og som chef, og så får du nogle tips til, hvordan du kan gå til din 7’er-kollega og -chef.

Hør episoden her:

 

Du kan også finde episoden på:

Spotify

Apple Podcast

Podimo

Relaterede artikler