Teamledelse, forandringsledelse og samarbejde

Teamudvikling - Teamledelse, forandringsledelse og samarbejde - 2021

Som leder har du brug for helt unikke færdigheder til at tage dit team sikkert gennem teamfaserne. Hvis du står med et nyt team, er der brug for helt unikke færdigheder i forhold til hvis teamet er mere modent og allerede har bygget et højt niveau af tillid og tryghed. Denne teamworkshop henvender sig til et ledelsesteam, HR-team, undervisning-team eller andre profiler, der søger at styrke indsigten i  det håndværk det er, at etablere, udvikle og drive teams

Indhold:

  • Introduktion til teamarbejde og teamforståelse. Begrebet “team” er bredt anvendt og dækker over en udviklings- eller modningsproces for en gruppe mennesker, det er en populær betegnelse for et hold og det er en samling helt unikke kendetegn for de færdigheder og opgaver set hold mestrer.
  • Skab fælles retning og ambition i teamet. Få inspiration til, hvordan du samler teamet om en fælles retning og ambition, hvordan teamet taler med én fælles stemme samt har skabt enighed om, hvordan der prioriteres mellem aktiviteterne.
  • De fire udviklingsdomæner, og hvorfor det er vigtigt at starte det rigtige sted med udviklingen af teamet. Ved at arbejde med de fire udviklingsdomæner, vil du starte det rigtige sted med udviklingen af dit team. Fremfor at gøre teamudviklingen til endnu et projekt i en travl hverdag, kan det at udvikle teamet ske samtidig med, at teamet løser de opgaver, der er forudsætningen for deres eksistens.
  • De fem udviklingsfaser for et team. Når du arbejder med de fem udviklingsfaser, vil du samtidig give teamet en tydelig plan for teamudviklingen. Faserne giver en køreplan og en guide til, hvilke områder, der skal udvikles og i hvilken rækkefølge.
  • Opdag hvordan lederens rolle udvikler sig i takt med, at teamet udvikler sig. Lederrollen udvikler sig i takt med at dynamikkerne i teamet udvikler sig, og dét at være på forkant med udviklingskurven som leder, skaber troværdighed og loyalitet.
  • Hvilken teamkultur ønsker du at udvikle? Alle teams søger hen imod en bestemt teamkultur, og det at være klar på dette kulturønske giver sammenhold, fremdrift og medansvar for udviklingen.

Enneagrammet er et utroligt stærkt værktøj i forbindelse med teamudviklingen, og hos THINK ABOUT IT har vi taget brugen af Enneagrammet til det næste niveau. Det betyder, at du som kunde ikke kun får en fantastisk workshop til teamet, men i højere grad køber en workshop, der indgår i den naturlige udvikling af teamet.

Du vil blandt modtage følgende:

  • Effektiv teamworkshop. Vi modtager mellem 4 og 5 stjerner ud af 5 mulige på alle vores teamworkshops, og vi leverer gerne referencer på opfordring. Dét kunderne især værdsætter er det indledende interview, hvor vi sammen undersøger, hvordan workshoppen kan indgå som et naturligt udviklingselement i teamet – uanset om målet primært er at træne specifikke færdigheder eller mere have præg af en social workshop med fokus på at lære hinanden at kende.
  • Indledende interview. Det indledende interview anvender vi til at drøfte, hvordan teamworkshoppen kan indgå i de initiativer, som allerede er igangsat. Dette kan være værdi-arbejde, personlige udviklingsplaner, nye strategier, onboardning af nye kolleger etc.
  • Kursus materiale svarende til 280 bogsider. Alle deltagere modtager et sæt kursus materialer i A4-format, der svarer til 280 bogsider. Materialet leveres i elektronisk form, så deltagerne hurtigt kan søge rundt i dokument og finde nyttige svar på fx kommunikation til et bestemt type.

Denne workshop fokuserer på de færdigheder teamlederen med fordel bør mestre som teamleder og deltagerne bliver trænet i, at identificere de aktiviteter der bør udføres i de forskellige faser af teamudviklingsprocessen.

Kontakt os for mere information via kontaktformularen på siden eller på info@thinkaboutit.dk

>