Introduktion til Enneagrammet som teamworkshop

Teamudvikling - introduktion til Enneagrammet som teamworkshop

Dette er en workshop, hvor deltagerne lærer Enneagrammet at kende som værktøj, metode og proces. Det er naturligvis en workshop, hvor teamet lærer om samarbejde, men der er også fokus på dynamikken mellem typerne, forskelligheder, kommunikation samt hvordan de enkelte typer udvikler sig, og hvilke menneskelige potentialer eller kvaliteter de enkelte typer rummer.

(Klik her, hvis du mere er interesseret i en workshop med fokus på samarbejde, samspil og samskabelse)

Deltagerne vil få en dyb forståelse for, hvorfor Enneagrammet er så populært og kraftfuldt et værktøj, samt hvordan det kan anvendes inden for ledelse, teamarbejde, coaching, feedback etc.

Målgruppe:

Denne teamworkshop henvender sig til et ledelsesteam, HR-team, undervisning-team eller andre profiler, der søger at styrke indsigten i Enneagrammet som værktøj og som måske endda i forvejen har indsigt i DiSC, Insights, MBTI etc.

Denne workshop fokuserer på emner som fx:

 • Hvad er motivation? Dette handler om hvordan mennesker motiveres, hvad der driver os, hvorfor vi udvikler særlige tanker, samt hvorfor noget tiltrækker os mens andet frastøder os.
 • Hvordan påvirker pres vores empati og medlevelse? Når vi er presset mindskes vores evne til at have empati og medfølelse overfor andre, vi begynder at blame eller beskylde andre og vi overser de vilkår der findes og tror, at vi kan lave om på dét, som netop ikke kan laves om på. Denne del af psykologien holdes op overfor Enneagrammet samt hvordan typerne kommer til udtryk under pres.
 • Hvordan genskaber man balancen i en travl hverdag? Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt vi alle kommer til at opleve pres i vores hverdag. Det handler mere om, hvordan vi håndterer dette pres. Hver af de 9 motivations-profiler/typer i Enneagrammet har hver deres måde at genskabe balancen på.
 • De 9 Enneagramtyper som psykologiske motivationsprofiler. Dette handler om, hvordan typerne i Enneagrammet er blevet til, hvordan de modtager feedback, løser opgaver, træder ind i rollen som leder, påtager sig et ansvar, udviser disciplin etc.
 • Psykodynamikken mellem de 9 typer. Dette handler om, hvordan de 9 forskellige typer påvirker hinanden, hvor typerne kan lære hinanden nye færdigheder samt hvordan der på en måde er brug for alle 9 typer eller alle 9 menneskelige kvaliteter i et team, en familie, en organisation eller samfund.
 • Den praktiske anvendelse. Dette handler om den praktiske anvendelse overfor individer og grupper samt do’s and don’ts i arbejdet med Enneagrammet.

Enneagrammet er et utroligt stærkt værktøj i forbindelse med teamudviklingen, og hos THINK ABOUT IT har vi taget brugen af Enneagrammet til det næste niveau. Det betyder, at du som kunde ikke kun for en fantastisk workshop til teamet, men i højere grad køber en workshop, der indgår i den naturlige udvikling af teamet.

Du vil blandt modtage følgende:

 • Effektiv teamworkshop. Vi modtager mellem 4 og 5 stjerner ud af 5 mulige på alle vores teamworkshops, og vi leverer gerne referencer på opfordring. Det kunderne især værdsætter, er det indledende interview, hvor vi sammen undersøger, hvorledes workshoppen kan indgå som et naturligt udviklingselement i teamet – uanset om målet primært er at træne specifikke færdigheder eller mere have præg af en social workshop med fokus på at lære hinanden at kende.
 • Indledende interview. Det indledende interview anvender vi til at drøfte, hvordan teamworkshoppen kan indgå i de initiativer, som der allerede er igangsat. Dette kan være værdi-arbejde, personlige udviklingsplaner, nye strategier, onboardning af nye kolleger etc.
 • Kursus materiale svarende til 280 bogsider. Alle deltagere modtager et sæt kursus materialer i A4-format, der svarer til 280 bogsider. Materialet leveres i elektronisk form, så deltagerne hurtigt kan søge rundt i dokument og finde nyttige svar på fx kommunikation til et bestemt type.
 • Motivationsprofil. Alle deltagere modtager en type-test med en beskrivelse af deres profil samt gode råd til samarbejdet, herunder opgaveløsning, feedback og kommunikationen.
 • Interviewkort. Hvis teamworkshoppen forløber over mindst 2 dage, vil deltagerne modtage et sæt interviewkort, der efterfølgende kan anvendes ved møder og andre arrangementer, hvor teamet har lyst til at arbejde videre med teamudviklingen. Kortene fokuserer både på de enkelte typer samt på de dynamikker der findes i et team.
 • Udviklingsplan. Hvis teamworkshoppen forløber over mindst 2 dage, vil teamet også gennemføre en team-test, der viser hvor i teamets udviklingsfaser de befinder sig. Dette vil give alle deltagere en oplevelse af, at have et klart startsted for teamudviklingen og en ide om, hvor man sammen kan komme hen. Udviklingsplanen indeholder også forslag til kompetenceudvikling for teamlederen og teamdeltagerne.

Vi tror, at alle der arbejder med ledelse, HR, coaching, undervisning etc. har brug for at forstå sig selv og dem omkring sig. Denne teamworkshop træner netop sådanne færdigheder i kombination med Enneagrammet, der formodentligt er det mest præcise værktøj til at beskrive hvorfor vi mennesker opfører os som vi gør.

Kontakt os for mere information via kontaktformularen på siden eller på info@thinkaboutit.dk

>