Forvirrede Enneagramtyper

Jeg kunne godt tænke mig at høre Flemmings indsigter omkring 9’eren som en af de forvirrede typer, og hvad man som 9’er kan gøre på den korte og lange bane for at mindske forvirringen og skabe mere klarhed.

 

Flemming Christensens svar:

Det, vi kalder de forvirrede typer, er 3’ere, 6’ere og 9’ere. Og de er forvirrede på hver deres måde. 3’ere er forvirret i hjertet, 6’ere i hovedet og 9’ere i kroppen.

Hvor de andre typer har en mere jævnt stigende kurve, oplever 3’ere og 6’ere og 9’ere, at der er en forsinkelse i deres udviklingsproces. Den kører op. Og lige pludselig stagnerer processen, og så bliver der accelereret igen. Det kan føles som en rutsjebane.

Som 9’er har jeg ligesom sådan to mavefornemmelser. Hvad er det sådan intuitivt rigtigt at foretage mig lige nu? Det ved jeg ikke. Men mavefornemmelsen er ikke kun den fysiske mave. Det er hele kroppen.  Så det er sådan en fysisk kropsfornemmelse. Skal jeg købe denne her lejlighed? Eller skal jeg købe denne her?  Eller skal jeg hoppe på et nyt job?

Det bliver overvældende, fordi min krop sender mere end ét signal. Og fordi der kommer så mange impulser på, hvad jeg godt vil eller ikke vil og måske vil.

Så det er det, vi kalder forvirring. Men det er egentlig en manglende forbindelse til min krop eller manglende resonans med kroppen. Og det samme kan man sige om type 3 med hjertet og type 6 med hovedet.

For at mindske forvirringen og skabe klarhed, og det gælder os alle sammen og især type 9, det er at få kropskontakt.

Og det er jo nemt nok at sige til en, hvis krop føles lidt overvældende eller lidt diffus. Så mange gange kan det hjælpe at være fysisk, mens jeg sætter ord på, hvordan jeg har det.

Det er ikke nok at gå til boksning og slå løs på en sandsæk, hvis du ikke samtidig siger, hvordan du har det. Det er heller ikke nok at sidde med en te-ceremoni og fortælle, hvordan jeg har det, mens jeg varmer tepotten op og lægger bladene i.

Der skal vitalkraft ind i det. Det kan være at cykle en vild tur eller gå en vild tur op ad nogle bakker, mens jeg siger, hvordan jeg har det: ”Jeg hader at gå op ad bakker, det er sindssygt koldt, hvorfor tager jeg ikke min vand med.”

Så er vi i gang.

 

Hør hele spørgetimen her:

Relaterede artikler