Hvad er nærvær, hvorfor er det så vigtigt og hvad kan det bruges til?

Nærvær er en tilstand, hvor du er i balance med dine kropslige impulser, følelser og tanker. Det betyder, at du har en fornyet kropslig, emotionel og rationel intuition, hvilket gør at du træffer bedre beslutninger, du er i en autentisk relation med dig selv, du er i relation med andre mennesker og du er innovativ, nyskabende, handlemodig og kan både udvise din styrke og din smidighed.

Når du er nærværende, vil du være til stede i netop det, som omgiver dig. Hvis du går en tur i skoven, vil du fornemme det som sker omkring dig i skoven, og hvis du sidder i en bus på vej til arbejde, vil du ligeledes fornemme det, som sker omkring dig i bussen. Du vil vide, om du skal gå ned ad en bestemt sti i skoven, om du skal tage en snak med din sidemand i bussen. Du vil få nye indsigter og forstå tingene på nye måder, og du vil sikkert opleve, at du pludselig får svar på spørgsmål, som du går om tumler med.

Hvis du ikke er nærværende, vil dine tanker være et andet sted. Din krop vil være lige her, men du dine tanker vil være optaget af andre ting. Det kan være, at du har brug for at undersøge om du har modtaget beskeder på din mobil, det kan være at du er begyndt at overveje, hvad der skal købes ind til festen i weekenden eller du er måske fanget i en bekymring på vegne af en af dine venner. Når vi tjekker ud af nuet og lader tankerne bestemme, vil vores nærvær være begrænset. Det er naturligvis muligt at fange sig selv i, at være tjekket ud, og så hurtigt genfinde sit nærvær.

Nærvær smitter, hvilket betyder at du vil blive en smule mere nærværende, når andre også er nærværende. Og du kan smitte andre med dit nærvær.

Dette emne bliver gennemgået på følgende kurser: Introduktion til EnneagrammetEnneagram BasicTyperne i Enneagrammet.

>