Er Enneagrammet en model, et symbol, en filosofi eller religion?

Enneagrammet er en model med en beskrivelse af 9 persontyper og deres indbyrdes dynamikker. Enneagrammet er én model af virkeligheden. Den giver dig et indblik i hvorfor vi mennesker handler som vi gør, og forklarer derfor de motiver, grundmotiver eller motivationsfaktorer, der ligger bag vores handlinger, følelser og tanker.

Hver af de 9 typer har et motiv, og dette motiv udleves gennem en række strategier. Du kan relatere dig til en type og dermed relatere dig til motivet samtidig med at du kan anvende alle 9 typers strategier. Det betyder ikke, at du skifter type, når du fx anvender Type 1’ strategi om at gøre tingene ordentlige og fejlfrit, det betyder blot at du anvender ordentligheden til at komme i mål med din egen types motiv.

Hos THINK ABOUT IT arbejder vi med tre grundelementer; SELVINDSIGT, RELATIONER og NÆRVÆR, hvor Enneagrammet vil styrke din selvindsigt. Når du udvikler din selvindsigt, vil du også begynde at få en dybere fornemmelse for andre og dermed styrke dine relationer. Det som du opbygger selvindsigt i, er det som beskriver en type (klik her for at læse mere om en type i Enneagrammet).

Dette emne bliver gennemgået på følgende kurser: Introduktion til EnneagrammetEnneagram BasicTyperne i Enneagrammet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*