Kender du typen, der har brug for at relationen altid er god og givende?

Relatere du dig til Type 2, vil din selvfortælling handle om, at du har en fornemmelse for hvad folk har brug for, at du gerne vil træde til, når der er brug for det, at du er god til at bygge relationer op og gør ting af et godt hjerte.

Du kan endvidere have den ide, at det er okay at ofre sig selv, så andre får det godt, og at det er en uselviske ide, at bidrage til andre har det godt.

Den positive hensigt med adfærden er at vise andre mennesker, at man godt kan tænke lidt mere på hinanden fx ved at huske andres fødselsdage, eller sørge for kagen til pausen på kontoret. Være et godt menneske, og bygge bro mellem mennesker, tilbyde sin hjælp og engagere sig.

Under pres, kan typen snuble i at være “for god”, og heraf glemme at være god ved sig selv, og ofre kærligheden til sig selv, for at kunne give til andre. Her ligger der også en fornemmelse af at når man ofre sig selv, så skal man også anerkendes for det.

(Dyk ned i beskrivelserne på Enneagramtyperne))

Det er ikke altid, at andre ved at man har ofret sig, og kan derfor bidrage til et loop, hvor man glemmer sig selv, og typen skaber en ubalance i at hjælpe andre fremfor at stå op for sig selv.

Typen i os alle, kan hjælpe os til at opdage det vigtige ved at ære og nære sig selv, for at kunne ære og nære andre. At det er vigtigt at kunne sætte sunde grænser i sine relationer samt være bekendt med sine ønsker og behov, samt udtrykke sine ønsker og behov som en ’respons’ fremfor en ’reaktion’.

Dette emne bliver gennemgået på følgende kurser: Introduktion til EnneagrammetEnneagram BasicTyperne i Enneagrammet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*