Hvem er Don Richard Riso og hvordan har han påvirket arbejdet med Enneagrammet?

Don Richard Riso (17. januar 1946 til 30. August 2012) voksede op i New Oreans, Louisiana og stødte første gang på Enneagrammet i forbindelse med at jesuitterne begyndte at undervise i Enneagrammet, siden 1970`erne har han været fascineret af Enneagrammet. Don Riso har tidligere studeret sammen med Russ Hudson på har studeret på Ridhwam School som var opbygget af A. H Almaas, som høre til den mere spirituelle skole. 

Don har læst filosofi og litteratur, og var også Jesuit præst fra den katolske kirke. Don er forfatter til mange at nutidens større Enneagram bøger, med sin kollega Russ Hudson. Sammen udviklede de en standart Enneagram personligheds test “Riso-Hudson Enneagram Type Indicator” (RHETI), som i dag er anvendt i hele verdenen.

Don er ansvarlig for, at Enneagram-entusiaster verden over har kendskab til Niveauerne for Selvindsigt. Gennem et enormt researcharbejde afdækkede Don Richard Riso den dynamik, der foregår på de interne linjer hos hver af de 9 typer, når vi kommer under pres og når vi arbejder os ud af den pressede situation. Det var i samarbejde med Russ Hudson at denne research blev endelig formuleret som Levels of Development, og uden dette enorme arbejde ville vi mangle forståelsen for dynamikken hos den enkelte type, dynamikken mellem typerne samt dynamikken i Instinkterne.

Dons fascination af Enneagrammet har været inspireret af Carl Gustav Jung og Karen Horney arbejde med menneskets psykologiske udvikling. 

Du vil møde Don Richard Riso’s teorier og læring på hovedparten af kurserne hos THINK ABOUT IT: Introduktion til EnneagrammetEnneagram BasicTyperne i Enneagrammet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*