Naar Type 3 i Enneagrammet undersoeger sin frygt

Her til sommer udbyder vi et helt nyudviklet Grundkursus i Enneagrammet, hvor deltagerne blandt vil modtage helt nye typebeskriver, der forklarer den udviklingsproces, som de enkelte typer gennemgår. Nedenstående er et udpluk af beskrivelsen for Type 3, der fokuserer på den undersøgelse af frygten under Type-frygten, som de forskellige typer (og her altså Type 3) gennemgår.

De 3’ere jeg har talt med har undersøgt deres frygt og forsøgt at komme den nærmere, samtidig med at stort set alle fortæller, hvor svært det er for dem at holde fokus på frygten. Det ubehagelige ved at opdage den, gør at de hellere vil bruge tiden på noget andet (og mere produktivt). Arbejdet med frygten og arbejdet med følelserne virker langsommeligt og de fortæller, at det har været svært at se målet eller formålet. Under type-frygten har de fleste 3’ere opdage underfrygter som fx frygten ved virkelig at fortælle hvem de er, eller hvordan de har det, være til besvær eller have brug for hjælp i kriser, se den narcissistiske del af dem selv, spilde livet eller slet ikke at være så dygtig som man selv gik og troede. De har anvendt den hvide løgn (især overfor dem selv) til at dække over usikkerheden, de har lignet nogen der sagtens kunne klare den og på ingen måde havde brug for hjælp og dermed heller ikke modtaget hjælp fra de nærmeste venner i tider med svære kriser eller sorg, de har holdt vejret, når kroppen sagde fra og stressen lagde dem ned og de har forsøgt at overhøre den frygt, der også ligger i at vise sit sande ansigt eller virkelige selv.

Hvis du relaterer dig til Type 3, vil du formodentlig kunne genkende en del af ovenstående, og hvis du relaterer dig mere til en anden type, så vil ovenstående være en del af din udviklings-rejse, da vi jo som bekendt rummer alle 9 typers strategier.

Du må meget gerne skrive en kommentar herunder og dele i hvilken grad du kan genkende ovenstående.

Relaterede artikler