Naar Type 1 i Enneagrammet undersoeger sin frygt

Her kommer så på opfordring et udpluk af beskrivelsen for Type 1, der fokuserer på den undersøgelse af frygten under Type-frygten.

Når 1’ere har undersøgt den frygt, der ligger under deres Type-frygt, så er der dukket nye frygter op som fx frygten for at være illoyal overfor et højere princip eller sag, være et slet eller dårligt mennesker (sådan helt ind i sjælen) eller frygten for at være legende, sprudlende eller værdsættende. Ofte har de anvendt spydigheden og sarkasmen til at straffe sig selv og andre, selvom de faktisk har haft lyst til at straffe mere end blot verbalt. Straffen af dem selv har ofte været af fysisk karakter, hvorved de på deres krop har mærket irettesættelsen eller korrektionen for, at de ikke selv har gjort tingene godt nok. Deres vrede har været vendt indad og blevet til en energi, der skulle tøjles og kontrolleres, men som alligevel kunne doseres og er blevet forvekslet med livsenergi. Vreden har været blandet med frustration, og er derfor langt forbi tilstanden med afmagt og tættere på hysteri.

Du må meget gerne skrive en kommentar herunder og dele i hvilken grad du kan genkende ovenstående. Især hvis du relaterer dig til Type 1.

Relaterede artikler