Kender du typen, der har brug for at komme i mål med sine opgaver og undgå at spilde tiden?

Type 3 har en kontekstbestemt tankegang og har derfor brug for at se sig selv i en bestemt kontakt. Det betyder ofte, at hvis du relaterer dig til Type 3, så vil du kunne se dig selv i alle typerne i Enneagrammet – det afhænger bare af konteksten!

Relatere du dig til type 3, vil dine selvfortællinger handle om, at du er effektiv, målrettet, ihærdig, produktiv, arbejdsom, pragmatisk, sørger for at få ting til at fungere.

Du motiveres af, at komme i mål med dine opgaver eller projekter, at være den, der vinder eller er den bedste samt det at du kan være den, der fører tingene ud i livet.

Den positive hensigt er at blive god til noget, og gøre en forskel og skabe noget af værdi.

(Læs mere om, hvordan Enneagramtyperne har forskellige livsmotiver)

I pressede situationer, vil du blive tidsoptimist og tro, at du kan nå mere end, der egentlig er tid til. Du vil begynde at køre solo-løb, fordi du ikke har tid til at venter på de andre, du vil sætte hastigheden op og måske finde det næste gear og du vil begynde at organisere dine projekter, følelser og relationer i ’afdelinger’, der ikke forstyrrer hinanden.

Hastigheden og den produktivitet kan komme til at tage dig væk fra det du egentlig har lyst til at skabe.

Kvaliteter hos 3´eren er at skabe mere balance i ens Being, end i sin Doing. Det medfører både at kunne handle og have en sublim skaberkraft, som tager i de retninger ens indre kompas peger hen imod.

Typen i os alle bestræber sig på at gøre sig umage, bevise at man er i stand til at sejre, eller fuldføre en opgave, hvor den ydre succes er i allerhøjeste grad i fokus. Den ustoppelige lyst til at udleve sine ambitioner, er er forsøg på at udtrykke dit værd gennem handlinger, fremfor blot ved at være den man er.

Dette emne bliver gennemgået på følgende kurser: Introduktion til EnneagrammetEnneagram BasicTyperne i Enneagrammet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*