Kender du typen, der har brug for at gøre tingene helt perfekt?

Relatere du dig til Type 1, vil din selvfortælling handle om at du er grundig og ihærdig, loyal, ordentlig, præcis, pertentlig og korrekt.

Du vil også være den der påpeger ting over for andre mennesker, du vil have høje standarder, du vil gerne gå forrest og sørge for at vise veje for andre mennesker, og vise vejen for hvordan andre skal leve op til høje standarder.

Du vil motiveres af at leve op til dine egne høje standarder.

Den positive hensigt og dermed dine strategier er at levere en god kvalitet, anstrenge sig, sørge for at fuldføre de opgaver man har fået stillet, uden fejl.

Når disse kvaliteter stikker af eller når du er under pres, kan du have en tendens til at blive overdreven ordentlig, for korrekt, for pertentlig.

(Læs mere om de 9 typer i Enneagrammet)

Det er typens kvaliteter at være undersøgende, nysgerrig og åben overfor “den rigtige” måde at gøre ting på, og på samme måde skabe plads til leg via sin nysgerrighed og åbenhed, på hvad der er rigtigt og forkert. Dette er samtidig typens ’uudnyttede’ menneskelige potentiale.

Typen i os alle, kan hjælpe os til at opdage, når vi giver os selv friheder og måske begrænser andre, og derfor sil sig selv spørgsmålet med nysgerrighed og åbenhed, hvad er rigtig og forkert? Og i det hele taget været et ordentligt menneske, kollega, ven og livspartner.

Dette emne bliver gennemgået på følgende kurser: Introduktion til EnneagrammetEnneagram BasicTyperne i Enneagrammet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*