Om kroppens visdom og naesten overmenneskelige bedrifter

I dag gik jeg rundt om en statue af Sfinxen. Det store katte-agtige sagnomspundne dyr. Da jeg kom til halen, gik jeg i stå. Først kunne jeg ikke begribe, hvad det var. Proportionerne er jo enorme.

Da det gik op for mig, stod alt stille.

Nyt perspektiv

Det var som om, at jeg fik et nyt perspektiv på den kæmpe bedrift det har været at bygge pyramiderne og statuer som denne, der har stået der i tusinde af år.

Det er næsten mere end menneskeligt.

Det får mig også til at tænke på naturtid, og hvad vi efterlader. Og er en øvelse for mig i at lytte til kroppens sandhed.

Læs også: Visdomsrejse: Jeg forlader et tankesæt

Mit hoved står af

Det er lige som om, at mit hoved er stået af. Når jeg er på de steder, vi har været, så begynder de normale kategoriseringer, jeg har, at give op.

Jeg tænkte i starten: “Hvor svært kan det være? Hvis man ‘bare’ sætter 100.000 mennesker til at arbejde på en model og tage det visdomsrejseop i et større format og giver præcisionen og håndværket videre.”

Sådan at livskunsten at bygge et kæmpe tempel eller gravområde fortsætter mellem generationer videre.

At det i sig selv bare var noget man gjorde, ligesom naturfolk har gjort gennem opvækst og leg.

Hvordan man laver ild, tæmmer en hest, jagter en mammut.

Men på et tidspunkt, så begriber mit hoved ikke længere og noget andet tager over. Det er som om, at min krop selv bemærker de store afstande.

Hvad pegede de på?

Det er som om, der er noget større. Det virker som natur. At det er menneskeskabt, og det er bygget, og intentionen med at det fysiske skal påvirke mennesket, der beskuer det.

gupten 025 underjordisk gravkammerHvad var det de sigtede på, ville vise eller give videre til næste generation i bygningen eller på grund af bygningen?

Fordi det er jo lidt en manifestation i noget fysisk at bygge sådan en kæmpe kollos, hvad pegede de på?

Hvad var det, de ville minde os om?

Naturen er jo foranderlig. At bygge noget, der står i flere tusinde år – en bøgeskov, en bæk eller en stendysse – naturen og vandløbet, bakkerne forandrer sig.

Men de her kæmpe konstruktioner er blevet anlagt eller plantet og bliver forhåbentlig 4.500 år til.

Læs også: Pilgrimsrejse – jeg går ikke mod en kirke

Lyt til Hverdagspilgrim gennem din mobils podcast app.  Bare søg Hverdagspilgrim og abonner. Det er ganske gratis. Du kan også lytte med på Spotify.

 

 

Relaterede artikler