Hverdagspilgrim 150 unge tog fusen paa mig i dag

Hverdagspilgrim, dag 42.

Denne hverdagspilgrimsvandring foregår i Valbyparken. Jeg, Flemming Christensen, har lige undervist 150 unge fra gymnasiet i motivation.

Jeg er altid frygtelig nervøs for, om jeg har noget at byde på, når jeg taler til unge mennesker. Om de finder det værdifuldt. Og jeg må ikke sige noget, der kan blive en blokering for dem. Jeg gør mig virkelig umage for at finde vinkler og tilgange, der kunne være relevante.

Der var mange, der kom over bagefter og sagde, at mit oplæg havde hjulpet dem psykologisk.

“Nu forstår jeg min gode ven”, “Nu har jeg fået forklaring på, hvorfor jeg altid prøver at forsøge at blive holdt af.” Osv. Meget dybsindige kommentarer, som rørte mig.

Tag en Enneagramtest

At være god nok

Jeg ved ikke, hvorfor jeg er så bevæget, og hvorfor det fylder så meget lige nu. Men det med at møde mennesker, som er lidt i støbeskeen på at blive sig selv, og at de opdager… at de er gode nok, som de er. At de ikke er forkerte.  

Jeg kan ikke med vished sige, hvad det er, at jeg er blevet berørt af, men det, jeg KAN sige med vished, er, at de unge mennesker har taget fusen på mig i dag.

Jeg går lidt videre, uden at optage og vender så tilbage, når en ny indsigt er landet lidt i mig.  

Derfor værdsætter jeg skideballer 

“Må I have et godt liv”

Efter at have gået lidt på det uden at optage finder jeg ud af, hvad der rørte mig dybt – det var afslutningen! Jeg sluttede af med at sige tak og at dagen i dag havde handlet om motivation, om man nu også motiveres af det rigtige, og hvordan man bringer det bedste frem i andre.

Så sagde jeg “Tak for i dag, og må I have et godt liv.”

Dem, der stod tæt på, sprang op og klappede og en udbrød: “Det er sgu sejt du. Et GODT liv. Det er det, det handler om!”

På en eller anden måde, at nogen kunne spejle sig i det og nogen, der reagerede på det. Det var nok, der har skudt mig afsted på virkelig at have lyst til at gå her midt på plænerne og bare mærke det her med det gode liv.

Hengemte drømme – skal de udleves?

At turde det gode liv

At opleve en masse unge mennesker læne sig ind i tanken om, at de er præcis, som de skal være, det er stort. Og deres motivation til at gå det gode liv i møde.

Gad vide, hvad det gode liv er for mig? Det er i hvert fald stunder som det her.

Hvor jeg i mit tilfælde får lov til at lave det jeg har lyst til, tænder på og får energi af og kan mærke, at det også gavner andre at gøre noget, der ryger ned i sjælen på et ungt menneske.

Det gode liv må også handle om, at turde det. At turde at gøre det, som vi er pjattede med. Og hvis vi ikke tør det, så turde det lidt i små portioner lige til vi tør det . At turde det små skridt ad gangen, så man har sig selv med. At turde det realistisk, så mod ikke bliver til dumdristighed.

Enneagrammet Next Level

Relaterede artikler