Hverdagspilgrim 22Skal vi vaere gavmilde efter et tillidsbrud

Podcast, dag 16: Hverdagspilgrim

At være gavmild er en smuk ting. Og det handlede min vandring blandt andet om igår. LYT TIL DEN HER.

Men hvad hvis du byder en fremmed ind på dit arbejde, i dit hjem eller på anden måde, og vedkommende viser sig at være en fjende? Det er jeg ikke helt færdig med at undersøge.

Gavmildhed som omdrejningspunkt

Jeg, Flemming Christensen, er i Lissabon under denne vandring. Vandringen foregår på et marked og senere omkring en kirke.

Jeg tænker over, hvor meget sproget betyder i forhold til at forstå hinanden og kommunikere. Og som omdrejningspunkt, når man gerne vil formidle noget.

Og så går tankerne til erkendelserne fra dagen før og ordet gavmildhed. Det med at en, man inviterer ind kan blive en fjende. Hvis der sker et tillidsbrud.

Noget jeg har oplevet tidligere.

En fjende og et tillidsbrud

Jeg er meget optaget af at være gavmild. Det er et omdrejningspunkt i mit liv, og hvis man kan, så synes jeg, man skal give.

Det er fint at kunne være vært for mennesker, der har lyst til at gæste ens univers. Dele ud og stå til rådighed. Jeg kender mange ekstremt gavmilde venner.

Men hvad så, hvis man invitere en gæst indenfor, der senere udvikler sig til at være en fjende, der vil gøre alt for at bekæmpe eller vanære eller udslette?

Skal man så være mere kynisk i sin gavmildhed fremover? Det er et emne, jeg har haft tæt på livet.

Lyt med her:

 

 

Mere info

Flemming Christensen er ekspert i Enneagrammet og underviser ledere og erhvervsfolk gennem Think about it.

Bliv medlem af Facebookgruppen Hverdagspilgrim

Relaterede artikler