Blind type 9

Det kan være, at du relaterer dig til type 5 og er blind på type 9, så bliver du lidt fastlåst i din måde at se verden på. Der mangler noget menneskelige indlevelsesevne, lyst til at fornemme forskelligheder og bruge forskelligheder.

 

 

Kender du din blinde type?

Lige præcis det, der kommer fra vores blinde type, kan være med til at åbne virkelig op for vores primære type.

 

Det vil se forskelligt ud afhængigt af din primære type, hvis du er blind på type 9.

 

Hvis du er blind på type 9 betyder det, at det der med bare at ‘go with the flow’, og se hvordan tingene udvikler sig, ikke rigtig er noget for dig.

 

Det der med at læne dig lidt tilbage i livet, være til stede i tingene, og navigere uden om problemerne eller lade dem løse sig selv, vil du have modstand på.

 

Afhængigt af hvor du bor i din primære type, vil du have forskellige antagelser og modstand på type 9, hvis den er blind. Måske de er lidt kedelige og holdningsløse?

 

At finde en naturlig, organisk, udviklende løsning på problemerne fra forskellige vinkler, det vil ikke være et talent, du mestrer.

 

Det vil også være svært for dig bare at slappe af og tage tingene, som de kommer. At være i nuet og nyde tilstanden vil også være svært, hvis du er blind på type 9.

 

Lyt til Flemming Christensen seneste episode i Enneagrammet Next Level Podcast, hvor han taler om at være blind på type 9.

 

Her er nogle uddrag:

 

Type 7 blind på type 9

Hvis du hører til type 7 og er blind på type 9, så den her finesse med at inkludere alles kvaliteter og anvende mangfoldigheden i et projekt, være et greb, der er svært for dig.

 

Så du vil komme til at træde nogen unødvendigt over tæerne med din humor for eksempel.

 

Det kan også være, at du følger din egen indre energi for, at der skal ske noget, og det med at flytte sig steder hen i en forsamling, i en virksomhed eller i relationer, hvor der sker noget, det vil man som type 7 være tiltrukket af.

 

Men det vil være distraktionen fra nærværet, der flytter dig derover.

 

Som blind på type 9 mister du dele af de åbninger, eller de veje ind, der kunne være til nærværet.

Type 5 blind på 9

Det kan også være, at du relaterer dig til type 5 og er blind på type 9, så bliver du lidt fastlåst i din måde at se verden på.

 

Der mangler noget menneskelige indlevelsesevne, lyst til at fornemme forskelligheder og bruge forskelligheder.

 

Det vil blive en enten meget emotionel 5´er, eller en rationel 5´er, lidt afhængig af, hvad der har fungeret bedst.

 

Vi kender måske den klassiske rationelle 5´er, hvor det hele hører til oven i hovedet, men den emotionelle 5´er har lidt svært ved at forklare, hvorfor det er sådan, som det nu er.

 

Og du kan komme til at tage tingene lidt mere personligt end den rationelle femmer.

 

Og du vil mangle din kropslige visdom og holisme som blind på type 9 – i måden du vil gå til materialer på,eller mennesker på, lære eller dele din viden på.

Type 6 blind på 9

Hvis nu du relaterer dig primært til type 6, så vil dit udviklingspunkt være type 9.

 

Og hvis du så er blind på type 9, vil det faktisk være svært for dig at slå tålmodigheden og rummeligheden til.

 

Det vil være svært for dig at træde ind i et felt.

 

Normalt hvis du relaterer til type 6, og du er i et parforhold, og der er lidt ´trouble in paradise´, så vil man som 6’er have lyst til at skubbe til ting for at få noget løsning på det.

 

Se om man kan få lov til at fyre sine indestængte følelser ud. Men faktisk også være lidt testende overfor sin partner. Er partneren nu med 100%?

 

Man vil forsøge at få øje på det store perspektiv. Den lange rejse, man skal på sammen. At det kunne hjælpe.

 

Men hvis du var blind på 9, ville du have svært ved at trække på 9’ernes kvaliteter.

 

Du vil have svært ved at gå ind og bruge den naturlige gave, der er i enneagrammet, hvor alle typerne har en anden type med nogle menneskelige kvaliteter, som hvis vi sætter det i spil, så løfter vi simpelthen vores egen type.

 

Læs om at være blind på type 7

 

 

Type 1 blind på 9

Hvis du er primær i type 1 og blind på type 9, så vil du stadigvæk som have lysten til at være ordentlig og grundig, og vi skal lave noget af høj kvalitet, og du har nogle høje standarder, og der er muligvis en mission, eller en fornemmelse af, at der er noget godt, som du skal udrette.

 

Hvis du er blind på 9, så vil du som 1´er blive lidt enøjet, lidt unødvendigt stædig og udelukke nogen. For at inkludere nogen, så bliver du nødt til at udelukke andre.

 

Så du bliver knap så favnende, og du vil komme til at føle dig mere berettiget, end man normalt vil som type 1.

 

Du vil også have en tendens til at være mere hård, mere skarp, mere sarkastisk og spydig, end vi normalt kender 1´eren for, når de er blevet presset op i et hjørne, eller at livet er blevet lidt bøvlet.

 

Og en mangel på 9 hos 1´eren kan betyde, at når du er sur og frustreret og skuffet, og så går du hen til den, der nu skal have det at vide, og så leverer du det hårdt til dem og går igen.

 

Det inkluderende og den her forståelse for, at vi er i det her sammen, vi er faktisk medskaberr af en dårlig situation, den kan forsvinde fra dig, hvis du er blind på type 9.

 

Træn de blinde kvaliteter sammen

Der er mange forskellige perspektiver af at være blind på en type, når man tager udgangspunkt i sin primære type.

 

Hvis du relaterer dig til en bestemt type og ønsker at træne de blinde kvaliteter – så går det bedre, når du træner nye færdigheder med andre.

 

Så min anbefaling vil være, at stå der sammen med en, der har lyst til at hjælpe dig med at udvikle dit blindskab, hvis man kan sige det sådan, i en af typerne.

 

Fordi man er jo blind, så man kan ikke rigtig se fidusen i det til at starte med, men andre kan faktisk godt være med til at hjælpe dig med at se fordelen, gevinsten og mulighederne.

 

Kom gerne med på mit næste primær type kursus eller på kurset om at find sin blinde type og begynde at træne typens kvaliteter.

 

Hør mere om Enneagrammet og typerne på Apple – Spotify – Podimo eller hvor du lytter til podcasts. Husk at trykke på følg. Det er gratis, og så går du ikke glip af nye episoder.

 

Blind type
Flemming Christensen har skrevet bogen “The Enneagram and why your Blind type matters”. Her gennemgåes de forskellige typer, man kan være blind på, og hvordan det kommer til udtryk.

 

 

Se vores enneagramkurser hvis du vil vide mere om din blinde eller primære type

 

Enneagrammet next level podcast

Lyt til Enneagrammet Next Level podcast på Apple eller Spotify.

Eller hvor du lytter til podcasts. Her kan du høre Flemming Christensen gennemgå,

hvordan det ser ud, når vi er blinde på de forskellige typer.

Relaterede artikler