viser mit sande ansigt thinkaboutit

Jeg viser mit rene ansigt 1/10

Podcast: Enneagrammet Next Level

Jeg har barberet mit skæg af, for at vise mit sande og rene ansigt. Dengang jeg første gang fjernede mit skæg var tilbage i 1991, hvor min søn Philip blev født.

Jeg ønskede, at han skulle se mit sande ansigt, og at hans første indtryk af mig hans far skulle være så rent og sandt som muligt.

Nu har jeg fjernet mit skæg igen, og denne gang er anledningen en helt andet. Men ønsket er det sammen; en som jeg holder af skal se og huske mit sande ansigt.

 

En skrækkelig besked

I går fik vi i familien en virkelig skrækkelig og meget ubehagelig besked, der gjorde at alle børn og børnebørn skyndte sig ind på Rigshospitalet, hvor min mor var blevet kørt ind.

Jeg anvender det at indtale en podcast til at tage oplevelsen ind og samtidig få den ud af kroppen, og hjertet og hovedet, så det er muligt at møde det som sker for mig lige nu.

Jeg har valgt at gå ind i sorgen, ind i forskrækkelsen og ikke som jeg plejer træde ind i rolle, som den der kan klare det hele.

 

Ned i tempo

Jeg har besluttet at tale langsomt nok til at jeg kan høre, hvad jeg siger og dermed møde med selv i det sorgfulde.

Snakken starter med betydningen for mig af at have skæg, og slutter med en refleksion om hvad det er for en klub man pludselig bliver en del af, når man anlægger skæg.

Et anlagt skæg, en selvvalgt frisure, et par udvalgte briller er alt sammen noget, der en selv og mødet med den, der har et særligt skæg, frisure eller briller.

Så det at fjerne det, tage det væk og være ”nøgen” er en helt særlig fornemmelse.

Det er uden masken at jeg går ind i denne sorgfulde stund.

Klik her, hvis du leder efter dit næste kursus i Enneagrammet

Relaterede artikler