De positive kvaliteter

Type 7 bliver beskrevet som et lys i e-bogen om de positive kvaliteter. Indtil Jeanette Grøn Nielsen lærte Enneagrammet at kende, troede hun, at det var en helt almindelig menneskelig kvalitet, som langt de fleste besad. Men det har alle ikke, gik det op for hende, efterhånden som hun læste om de andre typer.

Og netop optimismen er en kvalitet, som Jeanette Nielsen i høj grad besidder og sætter pris på. Den hjalp hende nemlig igennem et kræftforløb. Det fortæller hun om i podcasten om 7’erens positive kvaliteter.

“Jeg tror på, at universet vil mig det bedste, og jeg synes, vi skal dyrke den tilgang til livet, at det er godt. Også når man får en kræftdiagnose. Det er også et eventyr. Jeg havde ikke haft min diagnose i mange timer, før jeg sagde til min mand, at jeg skal bare vise dem, at jeg bliver den mest awesome kræftpatient! Nu bliver det her et projekt!

Det er privilegeret at have den energi i sig selv. Det er ikke alle, der har det. Og hvis det er noget, jeg kan takke mine 7’er-kvaliteter for, så ligger jeg på mine knæ og takker for det, for det har virkelig gjort, at sådan et kriseforløb er så meget “nemmere” at komme igennem, når man ikke har ondt af sig selv.

Der er jo ikke nogen dage, der er en lortedag.

Det var heller ikke en lortedag, den dag jeg fik min diagnose. Der er så mange gode ting, selv i krisestunder. Det kan godt være, man har været til mammografi og synes, at man har fået den mest frygtelige læge, der overbragte beskeden på den mest uhensigtsmæssige måde, men så var der en rigtig sød sygeplejerske bagefter, som prøvede at samle mig op. Så er det hende, jeg fokuserer på.

Vi kan lige så godt smile og se på glasset som halvt fyldt, for tit og ofte bliver resultatet det samme, uanset om vi tager let på tingene eller den mere bekymrede tilgang.

Det betyder ikke, at jeg er blind for, hvordan tingene hænger sammen. Men lad os nu gå over på solskinssiden, for vejen er lige lang, uanset om vi går i skyggen eller i solen.”

Læs e-bogen her: Typernes positive kvaliteter – type 7

Jeanette Nielsen valgte at være åben om sit forløb og sine kriser, som hun har delt ud af på Facebook. Hun har efterfølgende hørt fra andre med samme diagnose, som har fulgt Jeanette på sidelinjen og fundet mod og håb i hendes gåpåmod.

“Jeg har lært at tage 7’erens kvaliteter på mig. Jeg vil gerne være den, der lyser. Jeg ER sådan en, der har gåpåmod og eventyrlyst, og jeg vil gøre de ting i mit liv, der får mig til at lyse endnu mere.”

Relaterede artikler